Wednesday, 12 August 2015

Entry Serius

Olla fellas..

Kalau tanya akhak apa benda/perkara yang akhak paling tak suka. Simple... akhak paling tak suka tengok atau dengar orang tua gaduh. 

Hati akhak jadi sedih, lagi-lagi kalau yang bergaduh tua suami isteri. 

Dah lah...jangan gaduh lagi :') 

Monday, 3 August 2015

Akhak Rasa Awak "B"

Olla fellas...

Memandangkan kita masih berada di bulan Syawal, kata orang bulan nak bermaafan la kan tapi akhak rasa akhak takuadd la hadek nak bermaafan semedang.

.

.

Akhak rasa panas je ni. Dah la memang cuaca panas terik jugak ni. Tapi sebab keadaan Malaysia yang MASIH AMAN maka akhak chill la sikit.

.

.

Akhak tahu yang korang pun tahu bahawa di Malaysia sekarang ni banyak golongan "B" . Dari pihak atasan , tengah-tengah mahupun bawahan. Tapi akhak macam tak sangka golongan "B" ini juga menular dalam diri kawan akhak.

.

.

Reka cerita. Acah-acah bagus, Suka nak tengok kawan baik bertelagah.

.

.

Maaflah. Anda tak layak dipanggil kawan. Mungkin anda perlu akhak masukkan dalam list orang luar. Kawan tak buat macam tu tau.

.

.

Ok akhak nak pergi cari air kejap, petang-petang ni minum HoneyDew Ice Blended pun hokey jugak ni. Akhak pergi dulu tau. #kbai

.

.

Btw, "B" tu akhak refer kepada BONGOK.
Sekian.


#akhakpanas #akhaktaksukakawanmacamni #aduhaduh #takadapuntakapa


Sunday, 2 August 2015

Sebut Leklok Hadek!

Haa jangan kamu nak membongak kata akhak buat blog sebab kamu ye hadek...

Eh ok,masuk-masuk terus nak sergah ni. Haipp! Mama tak ajar macam tu...no..no.

Salam fellas! (gitew)

Ni post pertama, izinkan akhak ajar korang sebutan yang betul untuk...


Cū̂cī̂ (จู้จี้)
Jangan pula korang ingat nama akhak ni Cuci.. dan jangan pula korang fikir akak suka mencuci.

*yawn*

Bukak Google Translate. Tulis "membebel" translate ke bahasa Thailand. So gitu korang kena sebut. Lembut je tau!

Jadi blog akhak kali ni akhak nak membebel aje. Bagi kena la sikit dengan nama blog tu kan.

"Kenapa dalam banyak-banyak bahasa, bahasa Thailand jugak la akhak pilih?"...

Jawapan akhak: Sebab ramai yang kata akhak gebu gebas macam orang Siam =P

Ok dah ngantuk, esok lusa akhak buat upacara "belah mulut" hokey..

Tata~~

#akhakmembebel #timefreeaje #akhakbebelkorangjanganpanas #jangankataakhaktakpayunglawakye